Реферати

Доповідь: Як поводитися в Храмі

Опис процесу співвіднесення пропагандистських і рекламних комунікацій у мережі Інтернет. Кожна компанія повинна самостійно вирішити, як здійснювати пропаганду і скільки реклами розміщати в мережах. Нижче сформульовані основні етапи, що відрізняються різним співвідношенням рекламних і пропагандистських елементів у комунікаціях у часі.

Нормування організація й оплата праці. 1. Зміст і задачі організації праці в сучасних умовах. Організація праці являє собою сукупність методів приведення трудової діяльності людей у визначену систему. Розрізняють громадську організацію праці й організацію праці в рамках окремого трудового колективу.

Стратегічне керування персоналом. Персонал як некерована перемінна. Стратегія у відношенні до своїх підлеглих. Менеджмент як окремий випадок маркетингу.

Системні програми. Контрольна робота з дисципліни: "Інформатика" ЗМІСТ Системні програми Введення......3 1. Системне програмне забезпечення. Поняття і функції......4

Маркетингові дослідження в області освітніх послуг. Маркетингові дослідження в області освітніх послуг Опубліковано в журналі "Маркетинг у Росії і за рубежем" (№4, 2001) Зміни в економічному житті нашої країни торкаються всі області людської життєдіяльності. Особливо це стосується утворення. Іде в минуле стандартизоване поняття "безкоштовного вищого утворення", змінюються запити споживачів освітніх послуг.

Свящ. Максим Козлів

1. Що таке храм?

- Храм - це будинок Божий, будинок молитви, а не клуб по інтересах. І ми повинні завжди пам'ятати, що храм - він не наш, а Божій. Ми там, звісно, в якомусь значенні господарі, якщо ми туди часто ходимо або служимо, ми начебто будинку у себе, але ми і гості, тому що істинним господарем цього будинку є Сам Господь.

2. Яка церква була сама перша?

- Сама перша церква була Сионська світлиця, в якій зібралися апостоли, де на них зійшов Дух Святий. Цей день, коли на них у вигляді вогненних мов зійшов Дух Святий і вони заговорили на різних мовах і вийшли на проповіді, - є день народження Церкви. І Сионська світлиця в Ієрусаліме - це є сама перша Новозавітна церква.

3. Чи Красива ваша церква?

- Дуже. Кожний храм фарбувавши. І яка це радість - бачити те, що недавно було брудним, порушенним, безладним, як ікона, подряпана і брудна, поступово, по шматочках, починає сяяти небесно-голубим, золотистим, червоним, і також в нашому храмі такі шматочки вже переглядають, і хто тут молиться, дуже цьому радіють і цю красу цінять.

4. Чому всі ходять в церкву у воскресінні?

- Тому що не можна залишитися поза Великоднем Хрістової, не можна не прийти і не радіти з Церквою, що Христос воскрес, що жени-мироносици прийшли на гроб Господній і знайшли камінь і відвалили його, і все інше, - що згадує Церкву в цей день, бути без цього і поза всім цим - значить дуже обеднять своє життя і робити скудною свою віру. Хто ж це вибере добровільно? Тому, звісно, все і будуть ходити в храм по воскресіннях.

5. Навіщо ставлять свічки?

- Що зі свічкою виходить? Коли ставиш свічку, вона спочатку є, потім її немає. Вона нікому, крім Бога, не дістається. Люди на канон приносять хлебушек, цукровий песочек, цукерки. Зрозуміло, що жертвують їх в церкву, але з'їдять-то їх інші люди: батечко дитинка віднесе, або бідним віддадуть, або трудівникам церковним після служби передадуть, тим, хто співав або кадило подавав, щоб життя у них трохи послаще виявилася завдяки вашій цукерці. До речі, а ви клали коли-небудь цукерки на канон церковний або весь сам з'їдали?

Але все ж ця жертва не прямо Богу, а людям які для нього трудяться. А від свічки нікому нічого більше не дістається. Вона - чиста жертва. Ти взяв денежку, звісно, не свою, а батьківську. Одна справа, коли тобі дають п'ять рублів і говорять: "Купи свічку і постав". І зовсім інша справа, коли було МЕНІ дано, а я не все витратив на свої потреби, а частину ВІД СЕБЕ відірвав, щоб це була МОЯ жертва Богу. Вона постояла і згоріла в знак того, що не все ж МЕНІ повинно діставатися. Так що свічка - важлива річ.

6. Якщо хтось захворів, кому поставити свічку?

- Звісно, якщо хтось захворів, треба зробити дві речі. Передусім, треба Богу помолитися. І ще треба не забути до лікаря дійти. Молитву за болящего обов'язково треба поєднувати з відвідуванням лікаря. Деяке щеплення боїться робити або до перукаря ходити, а прикриваються благочестям. Мол, я віруючий такий, що буду з хворими зубами Казанської іконі Божієй Матері молитися, а до дантиста не піду. І стоїть за цим всім зовсім не благочестя, а боязнь зубного болю. Тут також чесним треба бути.

А тих з святих, хто найкращі помічники в хворобах, їх досвід церковний пізнав. Це святі, які самі були лікарями за житті. Ті, кому промислом Божіїм було дано нам в хворобах допомагати. Передусім, це великомученик і цілитель Пантелеїмон, майже ваш ровесник, який був, як би зараз сказали, лікарем-гомеопатом. Він лікував травичками і ліками з рослин. Його так і зображають на іконах, з скринькою і ложечкою, якої він такі лікарські кульки і дістає.

Якщо зуби сильно болять, то можна священномученику Антіпе помолитися. По досвіду знаю: коли подіватися нікуди, треба йти літургію служити, а зуби раптом починають боліти, то уже не підеш до дантиста в цей момент. Змолишся: "Священномучениче Антіпо, відклади від мене на час це зубне випробування!" Дивишся, і полегше стане.

У кожному храмі є свої особливі святі, яким можна помолитися про здоров'я. Спитайте у своїх прихожан, вони підкажуть.

7. Бабусі лаються, якщо в храмі розмовляєш або ходиш. Чому?

- Лаються - і правильно. З одного боку, храм - не клуб по інтересах для дискусій, а тим більше - не місце збору для обговорення наших планів на недільний день: "Що ми будемо робити після того, як богослужіння, нарешті, закінчиться". Храм також і не майданчик, який в тузі і смутку треба виміряти кроками під час богослужіння. Якщо немає ніяких сил, то треба де-небудь позаду встати, з ноги на ногу переминатися. Тоді хоч іншим заважати не будеш. Так що бабусі загалом-то праві.

З іншого боку, кожний буває резковат, особливо якщо отримає визначення, яке покажеться йому образливим. Але тут варто подумати, а чи далеко ми пішли від цього визначення? Пригадайте ваші відчуття, коли ви самі моліться, а хтось раптом починає ходити або голосно обговорювати стиль одягу що збоку стоять. Чи Не хочеться вам, щоб ці люди замовкли нарешті хоч на декілька хвилин? Або ви починаєте жадібно прислухатися до того, про що поруч з вами говорять?

8. Чому до Дієприкметника йдуть, склавши руки на грудях?

- По практичній причині. По-перше, руки на грудях складені в формі Хреста. Ми ще раз в цей відповідальний момент служби нагадуємо собі, що шлях до єднання з Христом - це шлях Хреста.

По-друге, священик виносить чашу, в якій під виглядом хліба і провина Тіло і Кров Хрістови. Руки у причастника складені, щоб ніяким ніяковим рухом цю святиню ніяк не штовхнути. Хреститися - ми знаємо - треба зазделегідь, а не перед чашею. Хрестоподібно складеними руками ми свідчимо - ми у увазі, в пильнуванні в обережності підходимо до чаші.